Direktlänk till inlägg 29 juli 2007

Intresseklubben noterar om film

Av Miss Iskalla - 29 juli 2007 23:14

Verktygen som används för att fixa till Jack Napier (Jack Nicholson) efter hans kemikaliebad i filmen "Batman" är samma verktyg som den sadistiske tandläkaren Orin Scrivello (Steve Martin) använder i filmen "Little Shop of Horrors" från 1986.


I en tidig manusversion av "Alien" skulle rollen som Ripley spelas av en man.


Det är inte bara i "Pulp Fiction" som de äter hamburgaren "Big Kahuna Burger". I två andra utav Quentin Tarantions filmer, "From Dusk till Dawn" och "Reservoir Dogs" äts de också.


I den Oscarsbelönade filmen "Livet är underbart" spelas Guido's fru, Dora, av Roberto Benigni's riktiga fru, Nicoletta Braschi.


Bruce Willis är vänsterhänt, men i filmen "Sjätte sinnet" skriver han med höger hand, enbart för att kameravinkeln skulle bli bättre i en scen.


I den dataanimerade filmen "Toy Story 2" kan man se en almanacka med motiv från en annan dataanimerad film, "Ett småkryps liv". Båda filmerna har gjorts av filmföretaget Pixar.


Producenterna för filmen "Seven" hade tänkt att ta med Kevin Spaceys namn i början av filmen, bland de andra skådespelarnas namn, men Spacey ville inte det. Han ville hellre överraska publiken i sin roll som mördare. Det blev som Spacey ville och som kompensation för hans utelämnade namn i inledningen står han först i rollistan i slutet av filmen.


Ett flertal av de större stridsscenerna i "Braveheart" var tvungna att filmas en gång till eftersom många av statisterna visade sig ha armbandsur och solglasögon på sig.


Den danska filmen "Festen" fick ett lite annorlunda pris i Tyskland 1999. Utmärkelsen var "sämst dubbade film".


I sin roll som massmördaren Garland Greene i filmen "Con Air" frågade Steve Buscemi regissören Simon West ifall han skulle har någon speciell sminkning eller peruk för att se hemskare ut. Regissören svarade att Steve inte behövde göra något med sitt utseende, det räckte att han var sig själv.


Jonathan Frakes vägrade raka sin rygg i sin kärleksscen med Martina Sirtis i filmen "Star Trek: Nemesis". Rygghåren fick därför tas bort på digital väg.


Arnold Schwarzenegger fick 15 miljoner dollar för sin roll i "Terminator 2", en film där han säger 700 ord. Det blir 21,429 dollar per ord. Citatklassikern " "Hasta la vista, baby" kostade alltså 85,716 dollar.



Quentin Tarantino skrev från början rollen som Mr Pink i "Reservoir Dogs" till sig själv. Steve Buscemi fick dock rollen.



I filmen "Forrest Gump" får man ofta se olika foton från Forrests liv och Tom Hanks, som spelade Forrest, blundar på vartenda av dem.



Återvinning är vanligt i filmer, exempelvis så är dekoren från Axis Kemikaliefabrik i "Batman" överbliven dekor från klassikern "Alien" och mycken takdekor och byggnader i "Matrix" användes i "Dark City" från året innan.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Miss Iskalla - 12 augusti 2010 16:15

Två gubbar sitter i en roddbåt och fiskar.Så flyter en flaska med kork förbi och gubbarna lyfter upp den och öppnar korken.En ande uppenbarar sej och säger: Vad önskar ni för belöning för att ni befriade mej ur flaskan? Gubbarna funderar och den ...

Av Miss Iskalla - 11 augusti 2010 16:11

En till synes blind man, beställde in kaffe, på ett cafe' . Då han fick det begärda hällde han kaffe, grädde och socker i koppen utan att spilla en droppe.Tog sitt wienerbröd från fatet som om han såg och drack, tuggade begärligt. En man som satt...

Av Miss Iskalla - 10 augusti 2010 16:15

En miljonär har party i sin trädgård och säger till gästerna att han lovar att ge vad som helst till den som simmar tvärs över poolen.Det är bara ett problem.Swimmingpoolen är full i hajar. Plask!En man landar i vattnet och börjar genast simma som ...

Av Miss Iskalla - 9 augusti 2010 16:15

Två överförfriskade traskar fram på järnvägsspåret. -Usch, alla dessa trappsteg, de tar musten ur mej. Säger den ene. -Är väl inte så farligt med trappstegen! Svarar den andre.Det värsta är att ledstängerna är så förbannat korta. ...

Av Miss Iskalla - 24 juni 2010 10:31

Läraren:-En mullvad äter varje dag lika mycket som den väger.Eleven:- Hur kan mullvaden veta hur mycket den väger? ...

Presentation

Komentera gärna en historia när du hittar någon du gillar.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Omröstning

Tycker du att det är kul att läsa historierna som jag lägger ut nästan varje dag?
 Älskar dom
 Ja det gör jag
 Lite granna
 Nja
 Si-så-där
 Hatar dom
 Vet inte
 Har inte läst någon

Besöksstatistik

Miss Iskalla's gästbok

Kategorier

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards