Direktlänk till inlägg 22 juli 2007

Olika typer av datoranvändare

Av Miss Iskalla - 22 juli 2007 10:30

Vrålhackern

Skulle egentligen ha läst systemvetenskap vid KTH, men hoppade av gymnasiet som sjuttonåring eftersom det var mer lönande att konstruera dataspel. Vägrar köpa något till datorn som kostar över 250 kr. Storkund hos Claes Olsson i Insjön. Innehar parabolantenn gjord av gamla grytlock, jeans samt VIP-kort på MacDonalds. Frekventerar ej Café Opera.


TurboHansson

Vrålhackerns rikare kusin. Reser gärna till Singapore, Hong Kong eller New York (tjänsteresa) för att inhandla senaste discdriven eller superprocessormodulen. Byter datormodell som vanliga människor byter skjorta. Diskuterar MIPS och MHz med samma glödande intresse som raggare pratar om Cheva '58. Har minst 275 olika programvaror (samtliga piratkopior), men har inte hittat någon nyttig användning för mer än högst två. Använder gärna kreditkort (platinaversionen).


Chefen

Har varit med länge och till sist insett att informationsrevolutionen har nått även hans skrivbord. Har därför införskaffat dyraste (och minsta) modellen knähundsdator som han gärna tar med sig som handbagage i business class. Om bara någon kunde visa honom hur man sätter på den och hur ett tangentbord fungera skulle den till och med kunna fungera som något mer än bordsdekoration.


Skräcken

Har trots flerfaldiga ordbehandlingskurser inte blivit övertygad om att datorn inte på något mystiskt och hemligt sätt är kopplad till Forsmarks kärnkraftsreaktor. Oroas därför ständigt av konsekvenserna av att trycka på "Ctrl" och "Delete" i fel ordning.


Anarkisten

Accepterar inga direktiv utan skapar egna rutiner för lagring, dokumentformat, utskrifter och allt annat som kontorschefen tycker är viktigt. Gillar att ge dokumenten namn som "Hejhopp" och "Tjofräs". Tre månader efter det att Anarkisten bytt jobb kraschar datorn eftersom den inte längre kan hålla ordning på sig själv.


Strebern

Misstror från början alla datorsäljare och tycker ännu mindre om konsulter. Tar tjänstledigt i sex månader för att lära sig allt om datorer, från ASCII till RISC. Köper därefter dyraste standardsystemet från Stora Leverantören och motiverar det med något lulligt som "vår datastrategi prioriterar flexibilitet, information och kompetens, och försöker nå största möjliga måluppfyllelse för alla delområden". Förstår inte själv vad det betyder, men blir erbjuden jobb som både datakonsult och ADB-samordnare.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Miss Iskalla - 12 augusti 2010 16:15

Två gubbar sitter i en roddbåt och fiskar.Så flyter en flaska med kork förbi och gubbarna lyfter upp den och öppnar korken.En ande uppenbarar sej och säger: Vad önskar ni för belöning för att ni befriade mej ur flaskan? Gubbarna funderar och den ...

Av Miss Iskalla - 11 augusti 2010 16:11

En till synes blind man, beställde in kaffe, på ett cafe' . Då han fick det begärda hällde han kaffe, grädde och socker i koppen utan att spilla en droppe.Tog sitt wienerbröd från fatet som om han såg och drack, tuggade begärligt. En man som satt...

Av Miss Iskalla - 10 augusti 2010 16:15

En miljonär har party i sin trädgård och säger till gästerna att han lovar att ge vad som helst till den som simmar tvärs över poolen.Det är bara ett problem.Swimmingpoolen är full i hajar. Plask!En man landar i vattnet och börjar genast simma som ...

Av Miss Iskalla - 9 augusti 2010 16:15

Två överförfriskade traskar fram på järnvägsspåret. -Usch, alla dessa trappsteg, de tar musten ur mej. Säger den ene. -Är väl inte så farligt med trappstegen! Svarar den andre.Det värsta är att ledstängerna är så förbannat korta. ...

Av Miss Iskalla - 24 juni 2010 10:31

Läraren:-En mullvad äter varje dag lika mycket som den väger.Eleven:- Hur kan mullvaden veta hur mycket den väger? ...

Presentation

Komentera gärna en historia när du hittar någon du gillar.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Omröstning

Tycker du att det är kul att läsa historierna som jag lägger ut nästan varje dag?
 Älskar dom
 Ja det gör jag
 Lite granna
 Nja
 Si-så-där
 Hatar dom
 Vet inte
 Har inte läst någon

Besöksstatistik

Miss Iskalla's gästbok

Kategorier

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards