Alla inlägg den 11 mars 2008

Av Miss Iskalla - 11 mars 2008 19:32

Händer det någonsin att du känner dig utarbetad, överreglerad, understimulerad och underbetald?
Ryck upp dig, det kunde varit värre! Som bevis främlägges härmed följande PM som hittades i ruinerna av en kontorsbyggnad i London. Det var daterat 1852.

  • Denna firma har reducerat arbetstiden. De kontorsanställda behöver numera endast vara närvarande mellan 06.00 och 19.00 på vardagarna.

  • Klädseln skall vara diskret. De anställda skall inte roa sig med att klä sig i klara färger, de skall inte heller bära byxor som inte är i gott skick.

  • Galoscher och överrockar får inte bäras på kontoret, men vid dåligt väder är halsdukar och huvudbonader tillåtna.

  • De anställda hålls med en spis. Kol och ved får endast förvaras i skåpet. Varje anställd rekommenderas att ta med sig 2 kilo kol varje dag vid kallt väder.

  • Ingen anställd får lämna rummet utan förmannens tillåtelse.

  • Prat är inte tillåtet under affärstid.

  • Begär efter tobak, vin eller sprit är mänskliga svagheter och som sådana förbjudna för alla anställda.

  • När nu affärstiden kraftigt reducerats är det tillåtet att inta föda mellan 11.30 och 12.00 förutsatt att arbetet inte avstannar.

  • De anställda är skyldiga att hålla sig med egna pennor. Bläck fås, efter ansökan, från förmannen.

  • Förmannen utser en av de äldre bokhållarna till att vara ansvarig för renligheten såväl i huvudkontoret som i förmannens privata kontor. Alla pojkar och yngre medarbetare skall anmäla sig till honom 40 minuter innan bönen och skall stanna kvar efter stängningsdags för liknande arbete. Borstar, kvastar, rotborstar och såpa tillhandahålls av ägarna.

  • Ägarna erkänner generositeten i de nya anställningslagarna, men förväntar sig en stor resultatökning för att kompensera för dessa nästan utopiska villkor.

Av Miss Iskalla - 11 mars 2008 19:28

Här nedan ser du exempel på typiska delar i en arbetsansökan samt får ta del av mina oslagbara råd för att behandla dem rätt. Dessa tips kommer att krossa all konkurrens, få in dig i värmen och sätta dig bakom ett skrivbord tjänandes 50 lakan + bonus.

  • Namnet:
    Använd namnet till din fördel. Krydda det lite. Tommy Svensson kommer du ingenvart med, men Mr Thomas Swensson är ett namn som får folk att haja till. Smeknamn hjälper också till. Peter "Megabyte" Berggren är bra. Peter "Buggen" Berggren är dåligt.

  • Adressen:
    Glöm din riktiga adress. Hitta på en istället. Säger du att du kommer ifrån Gnosjö säger det också att du har den rätta andan. Kommer du ifrån vilken stad som helst i Japan innebär det att du tror på en 18-timmars dag!

  • Telefonnumret:
    Strunta i det. Vad är oddsen att de ringer - 1000 mot 1? Om de mot förmodan skulle ringa svarar troligtvis din lägenhetskamrat, för stunden inne på dagens andra sexpack av importerad elefantöl. Mitt råd är att aldrig sätta ditt telefonnummer på din ansökan, såvida du inte vill försöka med något intressant 071-nummer. Det skulle förmodligen väcka uppmärksamhet hos en rekryterare eller två.

  • Intresseformuleringen:
    Glöm intresseformuleringen. Du vet vad jag menar: "Jag söker en utmanande position, där jag får använda mina teknologiska kunskaper i en snabbväxande, framtidsorienterande verksamhet som gör bra saker för miljön." En bättre ide är att berätta för dem vad du INTE söker "Jag söker inte ett jobb där jag betalar mina räkningar i åtta år genom att upprätthålla uråldrig Cobol-kod som krashar varannan kväll; slavar för någon förfärlig chef och sitter i ett minimalt rum och fjäskar, för att till slut klättra upp till någon låg chefsposition, bara för att upptäcka att företaget skär ner 40% av personalen så att jag hamnar i någon slags överflödig, underbetald och undangömd position."

  • Utbildning:
    Var inte rädd för de som har gått på Handels och har en Fil.Mag Var stolt över din egen skola och spela spelet rätt! Men bara för att vara på den säkra sidan, skicka ansökan till nån prestigefyllt högteknologiskt program på en prestigefylld skola. Tills de svarar ljuger du inte om du skriver "Civilingenjörsutbildningen vid Ingenjörshögskolan i Jönköping: kandidat till doktorandtjänst" i din meritlista.

  • Erfarenhet:
    Även om du är nyutexaminerad måste du ha erfarenhet. Men nämn inte att du har gjort en egen relationsdatabas eller att du har kodat en objektorienterad webbutik... Alla har gjort sånt där. Jag pratar om riktig erfarenhet: Management på hög nivå, microchipdesign, osv. Så om du väger lite lätt på erfarenhetsområdet, ljug inte. Försök istället med en mer kortfattad förklaring av din erfarenhet. Till exempel om du har arbetat som kassörska på Ica Maxi, beskriv det som "Har övervakat och manövrerat den löpande verksamheten på ett försäljningsställe samt hanterat ett streckkodsbaserat avläsningssystem för inventarieförteckning.". "Har förvaltat användbarhetstester för ett grafiskt användargränssnitt" låter mycket bättre än "Har spelat för mycket Nintendo". Försök dock inte med "Utvärderat fjärrmanövrerad, fortlöpande tillgänglighet för multimediamiljö". De flesta arbetsgivare kan lista ut att det betyder att du har tittat för mycket på MTV.

  • Avslutningen:
    "Referenser ordnas vid förfrågan." Vad är det för slags maffig avslutning? Låt mig istället avrunda med den här rekommendationen: Avsluta effektivt. Avsluta med glöd. Avsluta med en rad som de inte kommer att glömma: "Snälla snälla ge mej ett jobb. Förresten, jag vet var du bor."
  • Presentation

    Komentera gärna en historia när du hittar någon du gillar.

    Fråga mig

    1 besvarad fråga

    Kalender

    Ti On To Fr
              1 2
    3 4 5 6 7 8 9
    10 11 12 13 14 15 16
    17 18 19 20 21 22 23
    24 25 26 27 28 29 30
    31
    <<< Mars 2008 >>>

    Omröstning

    Tycker du att det är kul att läsa historierna som jag lägger ut nästan varje dag?
     Älskar dom
     Ja det gör jag
     Lite granna
     Nja
     Si-så-där
     Hatar dom
     Vet inte
     Har inte läst någon

    Besöksstatistik

    Miss Iskalla's gästbok

    Kategorier

    Tidigare år

    Senaste inläggen

    Arkiv

    Länkar

    RSS

    Sök i bloggen


    Ovido - Quiz & Flashcards